اقدامات قبل از تخریب ساختمان

پس از تحویل زمین از سوی کارفرما و در صورت وجود ابنیه در محل اجرای طرح، پیمانکار موظف است نسبت به آماده سازی و تخریب ساختمان‌های موجود در محل اجرای کار به شرح زیر اقدام نماید  :

 

 

کارهای مقدماتی تخریب :

قبل از شروع تخریب باید برنامه‌ریزی کامل برای انجام کار صورت گیرد و دستگاه نظارت باید از روش تخریب مطلع باشد. قبل از شروع کار تخریب، موارد زیر باید رعایت گردد :

۱- با اطلاع و همکاری مؤسسات مربوطه، جریان گاز، آب، برق و سرویس‌های مشابه در ساختمانِ مورد تخریب، قطع گردد. همچنین باید ساکنین ساختمان‌های مجاور، از زمان قطع تأسیسات و زمان تخریب مطلع باشند.

۲- برنامه‌ریزی برای حفظ یا خارج کردن مواد قابل اشتعال، گازها یا کپسول هایی که احتمالاً نگهداری و انبارشده است.

۳- برنامه‌ریزی برای دفع موادی مانند گازهای سمی که ممکن است سلامتی افراد را دچار مخاطره سازند.

۴- انتخاب محلی که باید ضایعات تخریب در آن انبار شود.

۵- آماده کردن سرویس های لازم و قابل‌دسترسی برای افراد مجری طرح

۶- برنامه‌ریزی و اقدام برای حفظ ایمنی کارکنان و عابران از طریق کار گذاشتن حفاظ و نصب حصار بین محل تخریب و محیط خارج

۷- آماده کردن وسایل و ماشین‌آلات متناسب با روش تخریب همراه با وسایل حفاظتی مناسب با نوع کار و عملیات تخریب

 

۸- در ساختمان‌های آسیب‌دیده بر اثر سیل، آتش‌سوزی، زلزله و نظایر آن باید قبل از تخریب به منظور جلوگیری از ریزش و خرابی ناگهانی، مهار و شمع بندی کافی در قسمت‌های لازم صورت پذیرد .

۹- قبل از تخریب هر ساختمان، پیاده‌روها و معابر عمومی مجاور، مسدود یا طوری محافظت شوند که به کسی صدمه وارد نشود. در صورتی که از نرده استفاده می‌شود، این نرده‌ها باید ایستایی کافی داشته و ارتفاع آنها از ۲ متر کمتر نباشد .

۱۰- اگر ساختمانی که تخریب می‌شود، بیش از ۲ طبقه و یا ارتفاع آن از کف پیاده رو بیش از ۸ متر باشد، در صورتی که فاصله ساختمان از پیاده رو یا معبر کمتر از ۵ متر است باید راهرو سرپوشیده مناسب با تأیید دستگاه نظارت ساخته شود. در مواردی که با تشخیص دستگاه نظارت ( مهندس ناظر ) باید پیاده رو یا خیابان محدود یا مسدود شود، باید با مؤسسات ذی‌ربط (شهرداری و … ) هماهنگی‌های لازم صورت گیرد. در صورتی که ساختمان مورد تخریب از معبر بیش از ۵ مترفاصله داشته باشد می‌توان به جای راهروی سرپوشیده از حصار یا نرده استفاده نمود. به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از سقوط مصالح، اطراف و سقف راهروهای سرپوشیده باید دارای حفاظ کاملی از چوب یا توری فلزی با ارتفاع حداقل یک متر باشد. حداکثر زاویه این حفاظ نسبت به کف ۴۵ درجه و شیب حفاظ به طرف خارج است .

۱۱- در محل ورود و خروج کارگران به ساختمان مورد تخریب باید راهروهای سرپوشیده مناسب ساخته شود. سقف راهروهای سرپوشیده باید حداقل هفتصد کیلوگرم بر مترمربع فشار را تحمل کند. چنانچه قرار است از سقف راهروها برای حمل برخی مصالح استفاده شود، باید این سقف حداقل هزار و پانصد کیلوگرم بر هر مترمربع فشار را تحمل کند.

۱۲- قبل از شروع عملیات تخریب باید مدیریت کارگاه جزئیات کار را به دقت مَد نظر قرار داده و وظایف افراد را به آن ها یادآوری کند.

۱۳- در یک کارگاه سازمان‌یافته که افراد، ضوابط ایمنی را رعایت می‌کنند، ضمن آنکه اجرای پروژه سریع تر صورت می‌پذیرد، از میزان خطرات ناشی از کار نیز کاسته خواهد شد. مدیریت کارگاه باید هنگام شروع عملیات تخریب هماهنگی‌های لازم را با قسمت‌های مختلف انجام داده، تمامی ابزار، وسایل و تجهیزات را از نظر حفاظتی کنترل نماید.

پست های مرتبط

روش های تخریب ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *